Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Vloerisolatie kruipruimte, de voordelen

Vloerisolatie kruipruimte, de voordelen

Heb je je dak en muren al geïsoleerd en wil je nog meer op je energierekening besparen, dan is vloerisolatie kruipruimte de logische vervolgstap. De vloeren van je benedenverdieping voelen al snel koud aan en dienen, zo mogelijk, geïsoleerd te worden. Voor de bovenverdieping is isolatie in de vloer veelal van minder belang, aangezien deze verward worden door de ondergelegen ruimtes.

Vloerisolatie kruipruimte kosten en besparingen

Tot 15 procent van de hitte in een kamer gaat verloren door niet geïsoleerde vloeren. Het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte houdt niet alleen je voeten warm, maar helpt je ook geld besparen. Vloerisolatie in de kruipruimte bespaart je al snel tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar en verdient zichzelf dus snel terug. Hoe lang het terugverdienen van vloerisolatie in de kruipruimte van je woning duurt hangt af van de gekozen materialen en de keuze om het zelf te doen of door een professional uit te laten voeren.

Kleden en tapijten als vervanging van vloerisolatie kruipruimte

Het gebruikt van kleden op je vloer houdt je voeten warmer en voorkomt tocht, maar lost niet alle problemen op. Vloeren die zijn voorzien van tapijt zijn vaak de warmste vloeren. Tapijt is dan ook van zichzelf al een isolator en voorziet je ruimte al van enkele van de voordelen van vloerisolatie van de kruipruimte. Een dikke laag goede isolatie onder je vloeren is echter vele malen effectiever in het vasthouden van warmte en heeft aan het eind van de rit een veel groter positief effect op je energierekeningen.

Zelf vloerisolatie kruipruimte aanbrengen

Het is aan te raden om voor het aanbrengen van vloerisolatie kruipruimte een gekwalificeerde professional te vinden. Het aanbrengen van vloerisolatie lijkt wellicht simpel, maar is een stuk complexer dan het lijkt en het is makkelijk om dure materialen op een manier te installeren waarop de positieve effecten van je isolatie voor een groot deel teniet worden gedaan. Kies je er alsnog voor om zelf vloerisolatie in de kruipruimte aan te brengen? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de precieze manier waarop je aangekochte materialen gebruikt dienen te worden. Naast het lezen van de handleiding betekend dit vaak ook online wat onderzoek doen en, bijvoorbeeld, het bekijken van relevante video tutorials.

Comments are closed.