Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie is een veelgebruikte manier om de energierekening terug te dringen en, in sommige gevallen, schadelijke invloeden van kou, vocht en tocht tegen te gaan. Koude voeten zijn verleden tijd en het wooncomfort neemt merkbaar toe. Tegelijkertijd heeft een geïsoleerde vloer voor huizeneigenaren direct een positief effect op de waarde van de woning. De vloerisolatie kosten verdien je op die wijze al snel terug. De terugverdientijd van vloerisolatie kosten ligt, gebaseerd op de gemiddelde energie rekening, vaak tussen de twee en vijf jaar.

Vloerisolatie kosten per m2

In vergelijking met bijvoorbeeld dak- of muurisolatie is vloerisolatie een relatief goedkope wijze van isoleren. De gemiddelde woning heeft minder vloeroppervlak dan muuroppervlak en doordat de vloer makkelijker te bereiken is dan het dak, zijn de arbeidskosten veelal lager. Om een indicatie te krijgen van de totale kosten van je vloerisolatie dien je allereerst het vloeroppervlak van je huis op te meten. Gemiddeld genomen zijn kamers tussen de 30 en 50 vierkante meter groot, maar voor een precies kostenplaatje zal je ook precies moeten meten. Je vermenigvuldigd het aantal gemeten vierkante meters vervolgens met de vloerisolatie kosten per m2, die op hun beurt afhankelijk zijn van het arbeidsloon en de gebruikte materialen.

Vloerisolatie kosten schelpen

Schelpen zijn een natuurvriendelijke, duurzame wijze om je vloeren van isolatie te voorzien. De vloerisolatie kosten schelpen zijn echter fors. Doordat de isolatiewaarde van schelpen relatief laag is, heb je er veel nodig voordat deze daadwerkelijk effect hebben. Lagen van 30 centimeter of zelfs meer zijn eerder regel dan uitzondering. Je hebt dan echter wel een materiaal dat extreem goed tegen vocht bestand en volkomen brandveilig is. Veelal zullen de gebruikte schelpen uit de Noordzee komen en worden ze voor gebruik enkel een keer gewassen met zeewater, wat voor veel voorstanders van duurzaamheid een pluspunt is. Doordat er in de regel nooit meer schelpen worden gewonnen dan er op natuurlijke wijze aangemaakt worden, is de impact op het milieu minimaal.

Vloerisolatie kosten purschuim

De vloerisolatie kosten purschuim zijn over het algemeen lager dan met veel andere materialen. Deze dient echter wel altijd door een professional aangebracht te worden aangezien het foutief aanbrengen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zowel voor degene die het materiaal aanbrengt als de bewoner van het huis. En de vraag is; hoe zit het in de toekomst met het gebruik van purschuim. Tenslotte kennen we allemaal inmiddels het verhaal van asbest.

Onze methode van Vloerisolatie is milieuvriendelijk, snel en kostenbesparend voor uw portemonnee. Informeer bij Paul en laat u zich goed voorlichten.

Comments are closed.