Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


EPS Isolatie

EPS isolatie is een product dat afkomstig is van een restproduct van aardolie. EPS is een afkorting voor Expanded  Poly- Styreen, in Nederland wordt het ook wel piepschuim genoemd.  Er zijn  3 kwaliteiten: HR++, HR+ en standaard HR kwaliteit.  EPS is van oorsprong bedoeld als isolatiemiddel en wordt in meerdere vormen gebruikt. Ook als bescherming voor breekbare onderdelen die niet mogen beschadigen.

EPS isolatie HR++ is een grijze geëxpandeerde parel, die omhuld is met lavastof en die een zeer hoge isolatiewaarde heeft Lambda waarde 0.034. Lambdawaarde (warmtegeleiding), een andere naam voor de  thermische geleidbaarheid of warmtegeleidingcoëfficiënt  (symbool λ ), is en materiaalconstante die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt, het wordt dan ook gebruikt bij de Wet van Fourier (warmteoverdracht door conductie). En bij een dikte van 6 cm heeft het een R- waarde van 1.8 m2 K/W

De warmtegeleidingcoëfficiënt is afhankelijk van de temperatuurdichtheid en het vochtgehalte. Hij wordt in het SI- stelsel uitgedrukt in W/(m·K) (de m staat hier voor meter).De warmtegeleidingcoëfficiënt is ook te schrijven als (W*d)/(A*K), hierbij is d de dikte en A het oppervlakte van het materiaal.

eps spouwmuurisolatie

eps spouwmuurisolatie

EPS isolatie parels worden  meestal gebruikt voor spouwmuurisolatie bij zowel nieuwe huizen, als bestaande huizen  die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn.  Ze hebben dan verschillende namen, zoals PS- parels of Termoparels. Polystyreen isolatie is volledig waterdampdoorlatend en laat de muur “ademen”. De EPS isolatie HR++ parels bestaan voor 2%  uit materiaal en 98% uit stilstaande lucht en hebben maar liefst 20% meer isolatiewaarde dan de HR+ parels.

Naast een standaard uitvoering is EPS ook leverbaar in een brand vertragend gemodificeerde kwaliteit ( EPS SE) EPS SE voldoet aan een brandvertragende klasse 1 of 2 van NEN 6065. EPS steekt  voor wat betreft het ontwikkelen van rookgassen en dampen gunstig af tegen materialen  zoals wol, Pur,  hout, kurk en de meeste kunststoffen. Dit is door TNO getest , rapport no. B-80350 van juni 1980.

Wanneer u woont in Limburg of Zuid Oost Brabant (regio Eindhoven) kunnen wij voor u een gratis bouwinspectie doen en een gratis berekening maken hoeveel u jaarlijks gaat besparen op de energierekening. Doe uw huis isoleren want met spouwmuurisolatie is uw huis meer waard.