Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie voorkomt verlies van warmte via de gevels. Een woning verliest de meeste warmte via de gevel. Deze staat immers in contact met de buitenlucht. De meest voorkomende muurconstructie van een woning is een spouwmuur. Onder een spouwmuur verstaan we een buitenmuur, opgebouwd uit dragend metselwerk aan de binnenkant en een gevelsteen als afwerking aan de buitenkant. Tussen deze twee bevindt zich een luchtlaag met een dikte van 4 tot 9 cm. Beide muren zijn met elkaar verbonden door middel van spouwankers. De buitenkant van de spouwmuur functioneert als regenscherm, het water dat door de buitensteen komt, loopt langs de spouwzijde van deze steen naar beneden en wordt door de open stootvoegen afgevoerd. Indien deze ruimte geen spouwmuurisolatie bevat, gaat er veel warmte verloren.

bespaar geld met spouwmuurisolatie

bespaar geld met spouwmuurisolatie

Hoge Energierekening

Een hoge energierekening, een onbehaaglijk gevoel van tocht en een koude straling als gevolg. Indien men kiest voor spouwmuurisolatie wordt de woning meer comfortabel en vindt er aanzienlijk minder energieverlies via de gevel plaats.

Gezien het feit dat het geveloppervlak het grootste deel beslaat van de totale oppervlakte van de woning kan er een energiebesparing gerealiseerd worden van meer dan 30 procent. Indien men de investering van spouwmuurisolatie in verhouding berekend tegen deze besparing is de return-on-investment drie tot drie en een half jaar.

-Aanbrengen van spouwmuurisolatie begint met het boren van gaatjes in de voegen van de buitenmuren van uw woning, volgens een vastgesteld boorpatroon.

-In deze gaatjes wordt een inblaaspistool gestoken, waarna de spouwmuurisolatie in de spouw wordt aangebracht. Er is hierbij een keuze mogelijk uit verschillende soorten isolatiemateriaal.

-Als alle muren gevuld zijn, worden de kleine geboorde gaatjes (ca. 17 – 20 mm) weer vakkundig dicht gemaakt met specie in de kleur van de voeg. De meeste woningen worden binnen 1 werkdag volledig geïsoleerd, uiteraard is geheel afhankelijk van de grootte van de woning.

-De overheid stimuleert deze vorm van energiebesparing met een laag BTW-tarief, 6% hetgeen ervoor zorgt dat uw investering zeer laag is. Let op: deze regel kan elk moment door de regering worden verhoogd.

Wanneer u woont in Limburg of de regio Eindhoven een gratis spouwinspectie en calculatie wilt ontvangen hoeveel u kunt besparen op uw jaarlijkse energierekening

Bel voor meer informatie met Paul Smeets – eigenaar Spouwmuurisolatie Isosfeer: 06 43 44 35 00