Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

Iedereen wil graag besparen op de energie rekening. Het is beter voor je portemonnee en ook het milieu is een belangrijk deel van de overweging voor velen. Door het aanbrengen van isolatie waar mogelijk kunnen de stookkosten drastisch vermindert worden en na dubbelglas komen kostenbewuste huizenbezitters dan al snel uit bij isolatie van de muren. Wat zijn echter de kosten spouwmuurisolatie?

Kosten spouwmuurisolatie bereken

Kosten spouwmuurisolatie berekenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. De prijs is veelal opgebouwd uit de materialen en, in het geval van professionele installatie, de kosten van het inhuren van een installateur. De hoeveelheid materiaal die je nodig hebt en de tijd die het een professional kost om je woning van spouwmuurisolatie te voorzien zijn afhankelijk van de oppervlakte die je wenst te isoleren. Hoe groter de oppervlakte, hoe groter de kosten spouwmuurisolatie. Een andere belangrijke factor is het materiaal, dat in vele soorten en verschillende prijsklassen te verkrijgen is. Zo is er voor elke portemonnee een optie, maar onthoudt wel dat je veelal krijgt waar je voor betaald: Duurder isolatiemateriaal zal vaak beter isoleren en je dus een grotere besparing opleveren op de lange termijn.

Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning

De kosten spouwmuurisolatie tussenwoning vallen over het algemeen lager uit dan de kosten van de spouwmuurisolatie van een vrijstaande woning. Dit omdat je waarschijnlijk enkel de buitenmuren van isolatie zal willen voorzien en een tussenwoning simpelweg minder buitenmuren heeft. Zo zijn de kosten spouwmuurisolatie tussenwoning bij eenzelfde grondoppervlakte al snel de helft van de kosten voor een vrijstaande woning. Bij een hoekwoning zijn de kosten spouwmuurisolatie vaak zo’n 25 procent goedkoper dan voor een vergelijkbare vrijstaande woning.

Kosten spouwmuurisolatie subsidie

Er wordt veel gevraagd en gezocht naar kosten spouwmuurisolatie subsidie. Logisch, want een kostenbewuste consument zal proberen de investering in het isoleren van zijn of haar muren zo laag mogelijk te krijgen zonder dat dit ten koste van de effectiviteit gaat. Op landelijk niveau bestaan dergelijke subsidies op het moment niet, maar op provinciaal en gemeentelijk niveau soms wel. Het is dus een kwestie van navraag doen bij jouw gemeente en provincie. Je betaald overigens ook een verlaagd BTW tarief op de arbeidskosten van spouwmuurisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie pur of glaswol

De kosten spouwmuurisolatie pur of glaswol zijn significant verschillend. Je vindt online op verschillende plekken actuele prijzen, waarbij je echter wel rekening dient te houden met de verschillende isolatiewaardes van verschillende materialen. Je besparing op energie wordt sterk beïnvloed door je materiaalkeuze, dus maak deze niet enkel gebaseerd op prijs.

Comments are closed.