Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Een niet geïsoleerde vloer voert warmte af en zorgt daarmee voor hogere stookkosten. Een niet geïsoleerde kruipruimte is daarnaast een bron van vocht en kan tot schimmel leiden. Allemaal redenen dat steeds meer huizenbezitters hun kruipruimte isoleren. Begrijpelijk, want kruipruimte isoleren betekend een gezondere leefomgeving, lagere stookkosten en meer plezier van je huis. Ook kan een geïsoleerde kruipruimte direct de waarde van je woning vermeerderen.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren kosten

Doordat de kruipruimte van je woning op verschillende manieren kan worden geïsoleerd lopen de kruipruimte isoleren kosten ook sterk uiteen. Factoren die van belang zijn zijn, onder andere, de gebruikte materialen, de vochtigheid van je huis, het type woning en de toegankelijkheid van je kruipruimte. Doordat de arbeidskosten een groot deel van de totale kruipruimte isoleren kosten bedragen, is het gemak en dus de snelheid waarmee een installateur bij de kruipruimte komt een factor van belang. Een andere bepalende factor bij het berekenen van de kruipruimte isoleren kosten is het gebruikte materiaal. Hoewel het type huis vaak het gebruik van bepaalde materialen noodzakelijk maakt, kan je vaak binnen een type nog materialen vinden op verschillende kwaliteit- en prijsniveaus.

Kruipruimte isoleren met schelpen

Schelpen zijn een natuurproduct. De schelpen die gebruikt worden om kruipruimtes te isoleren worden veelal op duurzame wijze in de Noordzee gewonnen. Er worden niet meer schelpen uit de zee genomen dan er op natuurlijke wijze weer aangemaakt worden. Schelpen hebben echter een lage isolatiewaarde , waardoor het kruipruimte isoleren met schelpen vaak betekend dat er een zeer grote hoeveelheid materiaal gebruikt moet worden voor een goed resultaat, wat op zijn beurt tot hoge kosten leid. Schelpen zijn daarentegen wel uitermate goed bestand tegen vocht en branden niet, waardoor het een zeer veilige en gezonde vorm van vloerisolatie is.

Kruipruimte isoleren zelf doen

De kruipruimte isoleren zelf doen klinkt wellicht als een makkelijke manier om te besparen op de kosten van kruipruimte isoleren. Houdt er echter rekening mee dat het isoleren van de kruipruimte ingewikkelder is dan het lijkt. Het is bijvoorbeeld niet voldoende om één kruipruimte te isoleren als zich onder uw woning meerdere kruipruimtes, gescheiden door muren bevinden. Het vocht en de kou gaan zich namelijk ‘ophopen’ in de niet geïsoleerde ruimtes, ook door de muren heen. Ook dient elk materiaal op een andere wijze en, bijvoorbeeld, in een andere dikte aangebracht te worden. Bij het maken van fouten tijdens het kruipruimte isoleren zelf doen lopen de kosten al snel op en het is dan ook beter om de hulp van een professional in te roepen.

Comments are closed.