Bespaar 30% Op Stookkosten !
Snel, Goedkoop & Meerwaarde Voor Uw Huis

Bel voor meer informatie om uw huis te laten isoleren: +31(0) 6 43443500


Huis Isoleren

Huis Isoleren

Uw huis isoleren, een goede zet! Als u er eens goed over zou nadenken, is het verstandig uw huis te isoleren. Uw huis isoleren d.m.v. bijvoorbeeld spouwmuurisolatie heeft meerdere voordelen:

Allereerst  zorgt spouwmuurisolatie voor meer comfort in uw woning. Er zijn geen muren meer die kou afstralen en de temperatuur van de binnenmuren gaat voelbaar omhoog, waardoor het behaaglijker in huis zal aanvoelen. Doordat de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger wordt kan de thermostaat lager. In de zomer duurt het langer voordat de warmte in huis binnendringt.

 

Huis Isoleren

Huis Isoleren

Huis isoleren: energieverbruik

Daarnaast zorgt het huis isoleren ervoor dat uw energieverbruik zal dalen.

Huizen van +/- 1920 tot en met +/- 1980 hebben een spouwmuur, het grootste oppervlak aan een huis. Dit zijn twee gescheiden muren met daar tussen een open lege ruimte. De lege ruimte is bedoeld om de buitenmuur te ventileren, waardoor er geen vochtdoorslag zal plaatsvinden. De huizen uit deze bouwperiode zijn meestal nog niet geïsoleerd. Er zijn een aantal materialen die in deze lege ruimte ( spouw genoemd) kunnen worden aangebracht. Veel voorkomende isolatiematerialen zijn; glaswol en steenwol, isolatieparels en isolatiekorrels, Pur schuim en ander isolatieschuim.

Bij een niet-geïsoleerd huis zal er 25 tot 30 procent van de warmte via de gevels het huis verlaten. Gevels die gevuld zijn met genoemde spouwmuurisolatie houden de warmte veel langer vast. Hierdoor gaat het energieverbruik in het stookseizoen direct omlaag. Het rendement van spouwmuurisolatie is hiermee veel groter dan dat van dak-of vloerisolatie of isolatieglas, het aantal vierkante meters buitenmuur is veel groter dan dat van ramen, deuren, daken of vloeren. Het is daarom vaak verstandig om bij het huis isoleren te beginnen met spouwmuurisolatie. Deze investering verdient zich over het algemeen binnen drie tot drie-en-een-half jaar terug.

Huis isoleren: vloerisolatie

Een prima methode om de relatieve vochtigheid in een kruipruimte onder zowel houten als betonnen vloeren te verlagen, is het aanbrengen van vloerisolatie.

Vloerisolatie draagt bij aan een lagere vochtigheidsgraad in huis, een warmere begane grond en een lagere energierekening.

Met of zonder subsidie: het huis isoleren verdient zich snel terug. Hoe meer de energieprijzen  stijgen, hoe sneller de investering wordt terugverdiend.

Door het Nationaal Energieakkoord gaan huiseigenaren van niet-geïsoleerde huizen in de nabije toekomst extra belasting op gas betalen. Huiseigenaren met een energiezuinig huis kunnen dat geld via de belastingaangifte terugvragen. Uw huis isoleren verhoogt de waarde van uw huis, het voldoet immers  aan hogere eisen in de woningmarkt. Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren aan kopers een energielabel overhandigen als zij hun  huis gaan verkopen. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Hierbij wordt gekeken naar de mate van isolatie en het energieverbruik.  Voor kopers (en huurders) is dit belangrijke informatie, want hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de energierekening.

Bel voor een gratis spouwinspectie en prijsberekening wanneer u gaat starten met spouwmuurisolatie en u woont in Limburg of de regio Eindhoven